Zum Inhalt springen

Nettavisen.no: “Caroline Graham Hansen nærmer seg overgang til Barcelona: – Det som gjenstår er hennes signatur”

  • von
Caroline-Graham-Hansen-overgang til FC BarcelonaFoto: Geir Olsen (NTB scanpix) Source: nettavisen.no

This article was originally published on nettavisen.no. The original article can be found here.

Flere storklubber skal fortsatt jakte den norske landslagsstjernen.

Ifølge NRK er det bare formaliteter som gjenstår før kontrakten er i boks. Det var Dagbladet og flere spanske medier som tirsdag kveld meldte at en overgang var på trappene.

Caroline Graham Hansen kan innen kort tid bli ny Barcelona-spiller. 24-åringens kontrakt med den tyske toppklubben Wolfsburg utgår etter denne sesongen, og hun har blitt koblet med flere av Europas toppklubber.

Tidligere meldte NRK at Hansens agent, Jens Oestreich, hadde tatt turen ned til Barcelona for å diskutere formalitetene i kontrakten til Graham Hansen. Nå er partene enige om en avtale.

– Det er en enighet med Barcelona, men de er ikke den eneste klubben vi snakker med. Først og fremst må Caroline ta en bestemmelse. Vi er enige med klubbene som har tilbudt kontrakt, og det som gjenstår er hennes signatur, sier Oestreich til Nettavisen.

– Vi venter i spenning på hva hun bestemmer seg for.

Graham Hansen har spilt i den tyske Bundesliga-klubben siden 2014, og var med å vinne Bundesligaen i 2016/2017- og 2017/2018-sesongen. Hun har tidligere spilt i Stabæk og svenske Tyresö.

Paris?

Etter det Nettavisen kjenner til skal Paris Saint-Germain være en av de andre klubbene som Graham Hansen har kommet til enighet med. Ved en eventuell overgang til fransk fotball vil det være duket for et helnorsk rivaleri, da Ada Hegerberg spiller for erkerival Lyon.

På spørsmål om PSG ønsker ikke Oestreich hverken å bekrefte eller avkrefte at det franske storlaget er interessert:

– Det har vært flere klubber interessert. De er tidligere blitt nevnt, men status nå er at vi sitter igjen med to-tre klubber. Det er ingen kjempehemmelighet, men vi er inne i en kritisk fase i de klubbene fordi spillere på utgående kontrakt vil lure på om de får ny kontrakt, sier agenten.

Klubbenes planer for Graham Hansen spiller inn stort på hennes valg denne sommeren, forteller Oestreich.

– Man ønsker gjerne å finne ut hvordan lagene skal se ut før man tar en avgjørelse og å få så mye informasjon som mulig. Det samme gjelder egentlig de klubbene som er med i siste runde, de er minst like interessert når de nå begynner å kartlegge for neste sesong.

– Intens kontakt med Barcelona

Agenten er uansett klar på at det er spesielt en pågående dialog med laget som slo ut LSK Kvinner av denne sesongens Champions League.

– I forhold til klubbene så er det fort slik at den spilleren som spiller på Carolines plass nå tenker «søren, nå kommer Caroline Graham Hansen, da er jeg ferdig.» Akkurat dét trenger ikke klubbene nå, spesielt ikke Barcelona, for de skal veldig sannsynlig spille finalen i Champions League, sier Oestreich.

– Det er ingen hemmelighet å at vi er i intens kontakt med Barcelona, for å si det forsiktig.

Skulle Graham Hansen signere for Barcelona blir hun den norske spilleren til å ikle seg den legendariske røde og blå drakten til det katalanske storlaget. Hun vil også bli lagvenninne med superstjerner som Lieke Martens, Toni Duggan og Spanias landslagskaptein, Marta Torrejón.

Barcelona ligger på andreplass i kvinnenes Primera División, kun tre poeng bak serieleder Atlético Madrid. Det gjenstår to kamper av seriespillet denne sesongen i Spania.

– Med mindre det kommer et tilbud om høyere lønn enn det Ada Hegerberg tjener i dag, vil morgendagens forhandlinger med all sannsynlighet ende i en avtale med Barcelona, sier agent Jens Oestreich til NRK.

Han viser til at Hegerberg er verdens best betalte kvinnelige fotballspiller. Lyons norske superstjerne skal angivelig ha en årslønn på 3,9 millioner kroner.

Graham Hansen har vært i Wolfsburg siden 2014. Avtalen med den tyske klubben går ut om noen måneder, og «Caro» har ikke ønsket å forlenge den.

Barcelona tok seg nylig til semifinale i Champions League etter å ha slått ut LSK Kvinner i kvartfinalen.